Veilig op huisbezoek bij cliënten

Tijdens het werk is de veiligheid niet altijd gegarandeerd. Dit lijkt raar wanneer je op kantoor werkt, maar het is zeker waar. Er zijn naast de echte gevaarlijke beroepen zoals, politieagent, officier, crimineel en andere dergelijke beroepen. Ook beroepen die gevaarlijk zijn door het werk zelf, denk bijvoorbeeld maar eens aan een onderwater lasser. Maar een één op miljoen beroep zoals een onderwaterlasser is niet het beroep dat wij bedoelen. Er zijn een aantal alledaagse beroepen die een vergroot risico hebben op onveilige situaties. In dit artikel gaan we het hebben over deze beroepen, wat er nou zo gevaarlijk aan is en hoe dit eventueel opgelost kan worden.

Zorgwerknemers en hun veiligheid

Voor zorgwerknemers gaat het om veilig op huisbezoek kunnen gaan bij patiënten. Veel van de patiënten die zorgwerknemers bezoeken hebben een moeilijk geheugen en raken snel verward. Dit kan ervoor zorgen dat er ook agressiviteit ontstaat. Wanneer iemand verward is gaan ze zich namelijk vaker defensief opzetten, omdat ze zich kwetsbaar voelen. Hierdoor kan de agressiviteit die ontstaat gevaarlijk zijn voor de zorg werknemer, zowel fysiek als mentaal. Een zorg werknemer is namelijk hoofd verantwoordelijk voor de patiënt in het moment van het huisbezoek. Maar als er agressie tijdens huisbezoek is dan kan de zorg werknemer door het voorval in de problemen komen. Om dit allemaal te voorkomen is het handig voor zorgprofessionals om een alarmknop te dragen. Deze kan namelijk een meeluister functie bij zich dragen. Wanneer er op de knop gedrukt wordt zal iemand van de centrale meeluisteren naar de situatie en die kan bepalen of er niet alleen hulp nodig is, maar ook of er sprake is van patiënt agressie.

Advocaten en hun veiligheid

Als je een advocatenserie hebt gekeken dan kan je er wel achter komen waarom we advocaten in het lijstje gevaarlijke beroepen hebben gezet. Omdat advocaten vaak te maken hebben met negatieve situaties en ontwikkelen in het leven van burgers kunnen er altijd gevaarlijke situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een vechtscheiding waarbij iemand hardhandig wordt of een burger met een strafrechtelijke zaak die het niet eens is met de straf die de rechter heeft opgelegd. Deze situaties zijn heel kwetsbaar en kunnen vaak zomaar omslaan. Daarom is het handig voor advocaten om een alarmknop in de vloer te laten installeren. Deze kunnen ze met hun voet activeren zonder dat iemand wijzer is. Dit is ideaal, want de situatie bevorderd hierdoor niet totdat er iemand te hulp schiet.

Bouw werknemers en hun veiligheid

Natuurlijk zitten ook werknemers in de bouw in dit lijstje van gevaarlijke beroepen. Dit komt door het fysieke werk dat zij verrichten. Hiervoor zijn al veel maatregelen genomen, namelijk helmen, gele vestjes en kevlar schoenen. Maar wanneer bouw werknemers onder het puin komen is het moeilijk om te werk te gaan en de bouw werknemers te vinden. Hier is een alarmknop de ideale oplossing voor, omdat deze locaties doorstuurt. Ook voor zzp’ers in de bouw is een alarmknop ideaal, omdat ze hiermee altijd iemand om hulp kunnen vragen als er iets is.

Plaats een reactie