facebook twitter youtube

Stedelijk Museum Lier en Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen presenteren

Bruegelland XL

Voor de zevende en laatste keer presenteren het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het Stedelijk Museum Lier een expo binnen Bruegelland. Dit tentoonstellingsproject loopt sinds 2011 en onderzoekt de invloed van Pieter Bruegel I op de schilderkunst in de Lage Landen van de zeventiende tot het begin van de twintigste eeuw. Van kopieën, imitaties en variaties tot heel vrije inter-pretaties. Van Pieter Brueghel II, Adriaen Brouwer en Henri Leys tot Gustave Van De Woestyne.
Het sluitstuk van het project kreeg als titel Bruegelland XL. Deze editie toont de meest volledige selectie van schilderijen uit de collecties van het KMSKA en het Stedelijk Museum Lier die een link hebben met Pieter Bruegel I. Het resultaat is een nieuwe en frisse presentatie, een bonte afwisseling van kleurrijke verhalen. Landschappen in alle seizoenen, spreekwoordenschilderijen, historiestukken, kinderspelen, kermissen en feesten, moraliserende taferelen: je vindt het allemaal in deze tentoonstelling. Bruegelland XL neemt je mee langs zulke druk bevolkte schilderijen dat het bijna zoekplaatjes lijken. Terwijl intieme tafereeltjes dan weer getuigen van intens en hoogst persoonlijk schilderplezier.


Bruegelland XL is een uitgelezen kans om het werk van de artistieke erfgenamen van Pieter Bruegel I met andere ogen te bekijken.

 

Download de bezoekersgids hier.